top of page

Sağlıklı Çalışanlar, Güçlü Kurumlar: Kurumsal Well-being'in Gücü

Updated: Mar 13



Kurumsal Wellbeing



Pandemi ile değişen iş ve yaşam koşullarına, iş-özel yaşam dengesinin sağlıklı şekilde entegre edebilmek için kurumsal wellbeing (zindelik) uygulamaları giderek önem kazandı. Belki de şuan kurumunuzda uyguladığınız kurumsal zindelik uygulamalarına sahipsiniz. Kurumunuzda uygulayacağınız wellbeing programlarının kurumunuz için nasıl fayda sağlayacağını bu yazımızda derledik.



Kurumsal Wellbeing Uygulamaları Nedir?


Kurumsal wellbeing uygulamaları, çalışanların bütüncül sağlığını destekleyerek kurumsal sağlık kültürü oluşturur. Bu uygulamalar, motive edici, mutluluk ve zindelik odaklı, bütüncül bir sağlık ve refah deneyimi sunar.


Birçok açıdan çalışanların motive ve mutlu edilmesini sağlayan, zihinsel ve fiziksel olarak zindeliği ve dolayısıyla bütüncül bir sağlık ve mutluluk halini hedefleyen uygulamalar bütünü olarak tanımlanabilir.



Etkili uygulamalar çalışanlara, kurumlara, ekonomilere ve topluluklara karşılıklı fayda sağlamaktadır.



Wellbeing Neden Önemlidir?


Sağlıklı işyerleri çalışanların gelişmesine ve potansiyellerine ulaşmalarına yardımcı olur. Bu, hem çalışanlara hem de kuruluşa fayda sağlayan, memnuniyet durumunu aktif olarak destekleyen bir ortam yaratmak anlamına gelir.


CIPD'nin İşyerinde Sağlık ve Refah Anketi Raporu, giderek daha fazla işyerinin mental sağlığa öncelik verdiğini ve işyerinde kurumsal wellbeing uygulamalarını iyileştirmenin iş ile ilgili stresle mücadele etmek için önemli olduğunu vurgulamaktadır.


Devam eden araştırmalar sayesinde, çalışanların zindeliğine ve esenliğine odaklanmanın çalışanların tükenmişliğini tersine çevirdiğini ve stresi, işten ayrılmayı ve devamsızlığı azalttığını görmekteyiz.


Kurumsal Wellbeing Uygulamalarının Faydaları


Bu uygulamalar çalışanların fiziksel ve zihinsel sağlığını desteklemenin yanı sıra çalışanlarda depresyon, stres, işten ayrılma ve devamsızlıkla mücadele etmenize de yardımcı olmaktadır.


Çalışanlar için Faydaları

  • Çalışanlarınızın yaşam kalitesini yükseltir.

  • Çalışanlarınızın iş-özel yaşam dengesini kurmasına yardımcı olur.

  • Çalışanların fiziksel ve zihinsel sağlına katkıda bulunur.

Kurumlar İçin Faydaları



Kurumsal Wellbeing Hangi Uygulamaları Kapsar?


Well-Comp Kurumsal wellbeing uygulamaları, kurumsal psikolojik danışmanlık, kurumsal diyetisyen ve yaşam koçu desteği, çalışan stres yönetimi, empati ve iletişim, duygusal denge, sandalye yogası, nefes terapisi, gibi bir çok wellbeing uygulamalarını içermektedir.


Tüm wellbeing uygulamalarının amacı bütüncül olarak çalışanlarınızın mental, ruhsal ve fiziksel sağlığını desteklemektir.


Bizimle İletişime Geçin


Well-comp ile kurumunuza özel wellbeing uygulamalarını keşfetmek için demo görüşme randevunuzu şimdi oluşturun.





 



bottom of page